live the life you have imagined

.

søndag 21. august 2011

hjemmebakt knekkebrød

mmm..

Nå har vi kost oss med kveldsmat her i hiet. Nybakt knekkebrød og eggerøre er ikke feil avslutning på helgen!
Jeg og min gode venn Silje har brukt kvelden på å prøve en ny oppskrift på knekkebrød, denne inneholder egg som gir mer proteiner. Det liker vi!


Du trenger:
2 dl solsikkekjerner
2 dl gresskarkjerner
1dl linfrø
1dl sesamfrø
2 egg
2ss kokos olje
1/2 ts himalayasalt
2 ss krydder, gjerne persille eller basilikum (Vi brukte persille)

Bland alt i en bolle, og klem ut på bakepapir. Klem så tynt du får det uten kjevle (det fester seg gjerne til kjevler og etterlater hull i knekkebrødet.
stekes på rist på 165 grader i 35 minutter, slipp gjerne ut litt damp nå og da, så får du et sprøere knekkebrød :)

Her er kokosoljen. Den får du på helsekosten og den koster ca 200kr. Det er kaldpresset olje, og du kan bruke den til baking, som erstatning for smør på knekkebrødet/ skiven, som pålegg og gjerne som kosttilskudd. Når jeg kjøpte den fikk jeg med et hefte med mange gode oppskrifter.



Forslag til godt pålegg:
Egg, sunt og godt og du kan variere med alt fra speilegg, eggerøre og omelett til kokt egg.
Ellers kan jeg anbefale Balta. Balta er en blanding av avocado, olivenolje og litt salt. Mos avocadoen med gaffel og "slump" i med litt olje, så den får en kremet konsistens. Tilsett salt etter ønske, jeg tror jeg bruker en liten klype. Balta er kjempe godt med gulost over, eller agurk.

Da er det kveld i hiet. God natt :)

Helge Wook

Mmm..

Wook er en av mine yndlingsretter i helgene. Kosemat! Og om du vil- sunn kosemat!
Her om dagen laget vi oss wook, og testet ut byggris, fremfor ris eller nudler.

Jammen var det godt også! Anbefaler alle å prøve byggrisen, mye bedre for magen, og et fint alternativ til poteter, ris og pasta.

I wooken brukte vi strimlet svinekjøtt, 2 ferske økologiske gulerøtter, 1 boks bambuskudd, bønnespirer og vannkastanjer, 1 hel brokkoli, 1/2 pose wook saus og 1 pose byggris.

Forhåpentligvis vil det komme noen forslag til sunn og god mat på bloggen fremover ;) Kanskje noen oppskrifter på litt sunnere kaker og annet godt også.. Jeg har nemlig blitt superinspirert i det siste, etter at jeg har begynt å tenke på hvor mye bedre kroppen får det om jeg spiser riktig. Det vil jeg nyte godt av på skolebenken..

snakkes :)

Bygge hus?

God morgen!

Her i hiet har vi startet dagen med å skrive ned hva vårt drømmehus skulle inneholde.
Vi har nemlig snakket litt om å kanskje bygge hus etter at jeg har studert.

tun, fra nordbohus er et veldig aktuelt hus for meg.

Så nå har vi satt oss ned og tenkt gjennom ant. soverom vi ville hatt i drømmehuset, hvor det skulle være, hvor mange bad vi trenger osv.
Planen er å ta en samtale med rådgiveren vår i banken, som kan hjelpe oss med å finne ut hva vi har råd til, i forhold til hva vi kommer til å tjene da, hva slags økonomi vi vil ha, hvor mange barn vi ser for oss å oppdra, hvor mye vi vil reise osv. Vi er nok litt typen "mye vil ha mer".. Men det hadde vært godt å få hjelp til å finne ut om dette er noe vi skal satse på!

mesterhus, norun, er veldig vakker fra utsiden. Dessverre nok for stort for oss..

Det er jo bare 4 år til vi evt. ønsker å begynne på drømmehuset, og det er mye planlegging som skal gjøres. Jeg aner ikke hvor lang tid det tar, men jeg kan sikkert bruke 3-4 år på å bestemme meg for hvilket hus, hva slags endringer vil vi gjøre, hvilke vinduer vil jeg ha, hvilken trapp, hvilke dører, hvilke farger? osv!

nydelig ytterdør. Kanskje i en mørk gråfarge?

Det er kanskje noen av dere som har vært igjennom denne prossessen, hvordan gjennomførte dere? Planla dere mye på forhånd? Eller fant dere tomten før planleggingen begynte.

Jeg har jo null peiling, så det kan jo hende at vi faktisk må ha tomten før vi kan velge hus.. Men jeg håper at jeg kan velge hus, og så lete etter riktig tomt? Men det kan jo hende at er dumt? Ikke vet jeg ;)

Drømmen er iallefall å bygge nytt, eller pusse opp et gammelt! Problemet med å pusse opp et gammelt er at vi må vente til et gammelt drømmehus dukker opp på markedet, og hvem vet når det skjer, jeg er jo rimelig kritisk. Og det andre jeg tenker på er hvor mye arbeid som kommer i etterkant? Har mange tanker for og imot, men i dag tror jeg at jeg er for å bygge. Lurer på hva jeg vil i mogen? ;)

Ha en god søndag videre.
Minner om minnesendingen kl 15 i dag, på TV norge! Den skal iallefall jeg prøve å få med meg.

Klem fra Marita


fredag 19. august 2011

noe nytt i vinduskarmen

God helg alle sammen!

Jeg ser virkelig frem mot denne helgen, i morgen reiser vi på firmafest med jobben til samboeren min. Temaet for festen er "ut i det blå" og det eneste vi vet er at det varer fra 10.30- 00.00, og at vi skal ha på gode sko!

Så min første tanke er: what to wear?

Blir nok spennende!

I går tok jeg turen opp i gågata til favorittbutikken min, mange ting. Der fant jeg som vanlig noe fint. I posen lå tre vakte ting, som nå står i vinduet på kjøkkenet.
kurvlykt, finnes også i en større str.

Nyheter fra GG

Slik så vinduskarmen ut i går kveld :)

Nyt helgen dere!

Klemmer fra Marita

mandag 15. august 2011

Lime Blossom

God morgen!

Før jeg trekker på meg støvlene, og tar turen på jobb, vil jeg titte innom med en anbefaling!

Jeg hadde hatt lyst til å teste ut durance sine vaskemidler en stund, men syntes det var litt dyrt. I helgen lukket jeg øynene for prisen, og gikk ut av en butikk på Hamar med Lime Blossom tøyvask og tøymykner.
Det angrer jeg ikke på!

Det siste jeg gorde i går før jeg la meg, var å henge opp sengetøyet jeg hadde vasket, og fy så godt det luktet. Jeg gleder meg til det tørker og jeg kan stappe nesa ned i puta og godlukta ;)

Vaskemiddelet er også midd drepende, og det er jo ikke dumt, da kan jeg stappe nesa ned i puta med trygghet om at jeg ikke får midd i nesa XD haha

Ha en god dag dere!
Marita

Kjøkkengardinene er på plass!

Hipp hurra!

Titter innom for å fortelle at kjøkkengardinene endelig er på plass.
Jammen gikk det fort, jeg bestilte de fra Creme de la Creme på torsdag, og nå henger de faktisk i mitt kjøkken! LIKER!

Gardinene er fra Boel & Jan, som blomsterputen på benken. (de to stripete er fra KID og den til høyre er fra GG)

Syns mønsteret står veldig godt til Green Gate serien White Fay og Blue Fay.
Beklager det mørke bildet, fikk ikke til bedre, må nok bli bedre kjent med kameraet mitt.

Da jeg først var i skuddet, fikk jeg for meg at jeg ville gjøre noe nytt med dørslaget mitt, og nå har det blitt fruktkurv! Liker allsidige ting!



Nyt kvelden!

Marita

På tide med kjøkkengardiner!

I hiet har vi vært uten kjøkkengardiner i hele sommer! Vi hadde beige heisegardiner, frem til jeg begynte å samle på GGs Blue og White Fay, og fikk blå og hvite puter på benken min, da passet ikke gardinene inn lenger, og ble kastet ut ;)
Siden har jeg lett og lett etter nye gardiner, men ikke funnet "de rette"..

Men her er de, bildet er lånt fra butikken Creme de la Creme, hvor jeg kjøpte de. Putene på bildet er lik noen av de jeg har på benken min.. Dette blir nok bra!
Gleder meg til de kommer med posten <3

Kanskje de kommer i dag? Da skal de iallefall opp med en gang, og dere skal få se.

Syns dere det er like vanskelig å velge gardiner?
Jeg har det slik at det er veldig lett å se ideer og ta valg for hvordan andre burde ha det, men i mitt eget hjem blir jeg mye mer usikker. Rart med det..

Blogges!
Marita

en krakk, mange formål

Da vi kjøpte hiet, vinteren 2010, gjorde jeg et lite funn ute på verandaen.
Hadde mannen i huset funnet den før meg, hadde den nok ligget et sted på søppeltomten nå...

Krakken har fra den dagen blitt brukt til sitteplass under oppussingen, blomsterkrakk ute, nattbord på pikerommet, pynt og blomsterkrakk ved inngangspatiet, og nå er den blitt skohylle i entreen.


Ute har en stol fått ta krakkens gamle plass :) Forandring fryder!


Her er det en skikkelig regnværs dag, lurer på hva jeg skal finne på som av alle ting har fri i dag. God mulighet for husarbeid og baking da ;)

Marita

Nye lekkerbiter til hiet

Jeg skrev jo i forrige innlegg at jeg skulle legge ut bilder av det jeg hadde handlet dagen etter, men ble sittende uten nett til i går kveld..

Men, bedre sent enn aldri?

Hagen har fått to nye ting å hvile øynene på. Et hagesett fra Chic Antiqe, som jeg har ønsket meg siden i vår. Det var på salg hos Mange Ting, og kostet meg bare 1500,- KUPP!



Jeg har plassert møblene på den lille verandaen på fremsiden, hvor vi har morgensolen. Bordet er stort, så her får vi god plass til frokost og tekopper. Gleder meg til å nyte frokost, morgensol og morgenavis her!

Det andre innkjøpet til hagen ligger dessverre innpakket enda, men jeg krysser fingrene for å få den opp før neste vår. Jeg har nemlig kjøpt en hengekøye, som manneben har lovet å lage stativ til, så får vi se når det skjer ;)

Siste innkjøp pryder langgangen i hiet, falt pladask for denne lykta. Den ser jo ut som om den kan ha vært gjemt på en låve i 50 år..



Jeg er sikker på at vi jenter blir ekstra lykkelige av shopping, jeg smiler litt ekstra når jeg har en pose med noe lekkert i hånden. Fler som har det slik?

Ønsker alle en flott uke

Marita

torsdag 11. august 2011

Shopping = Blogging

Jeg var på shopping igjen i dag, hos MANGE TING, dessverre kunne jeg bare ta med et kubbelys hjem (siden jeg gikk) så resten skal jeg hente og vise frem i morgen.
Besøket hos mange ting endte ikke bare med handlepose, og en avtale om å hente mer i morgen. Det er også blitt slik at jeg skal begynne å blogge for dem. Gleder meg masse til å ta fatt på det, og har såvidt startet i kveld.
http://www.mangetingklaeroginterior.blogspot.com/ er adressen. Der kan du følge med for nyheter, inspirasjon og oppdateringer om hva som skjer.



God natt!

Marita

tirsdag 9. august 2011

Fra et vindu til et annet

Hei og hopp

I mroges dro jeg opp rullgardina, på soverommet, og kikket ut på sol og blå himmel. Det er så godt at vi får litt sol på sensommeren, jeg glemmer nesten hvor dårlig sommer vi egentlig hadde til å begynne med i år.
Vi fikk nyte noen soltimer i barnehagen i dag, før det begynte å plaske ned like før jeg skulle gå hjem.. Jaja, så begynner det vel å bli høst, og støvler og regnvær hører med!
Det er litt rart å tenke på at det snart er høst igjen, jeg gledet meg jo nettopp til sommer. På'n ogjen!
Men når sant skal sies gleder jeg meg litt til høsten og, med loddne tepper og tøffler. Ikke minst gleder jeg meg til strikkejakker og myke plagg, tente lys og knitring i peisen. Høsten er god!

Jeg fikk lyst til å vise dere favorittvinduet mitt i dag. Det har nok vært å se på bloggen tidligere, men det har et litt ekstra favoritt stempel her i hiet, og fortjener å bli vist igjen.


Jeg er så glad i dette lille vinduet, i gangen vår. Jeg tror det er lampen som har gjort susen for meg, jeg elsker at den har en synlig tau istendenfor en hvit kjedelig ledning :)

Enda bedre blir det vel når vi kan tenne den ;)
Strømmen er enda ikke på plass i gangen vår, ikke får vi bestemt oss for fliser, og ikke har vi hatt tid i sommer, så jeg må pent vente til gangen er ferdig pusset opp før jeg får strøm der!.. Håper det ikke blir lenge til jeg kan tenne lampen. Jeg føler meg faktisk like spent som et barn på julaften!

Håper fler der ute har begynt å glede seg til høsten :)

Ha en fin kveld!
Marita

torsdag 4. august 2011

Dekkstoler på plass

For er herlig syn! Dekkstoler på min, MIN...eeh, vår veranda. Det har jeg virkelig ønsket meg en stund!

Så nå står de der og ser lykkelige ut sammen, takket være mamma som ble med meg og hentet de, og takket være meg som klikke i vinkel med umbrakoen for å få skrudd dem sammen ;)





Gjorde et aldri så lite gullfunn til på plantasjen i går også.   Jeg har sett for meg å ha et oliventre på verandaen, men uten grønne hender og en pris på alt i fra 800 og oppover virket det som en dårlig kombinasjon, type todagers lykke?!
 Men da oliventreet sto foran meg med prislappen med 200,- på var det ikke mye å tenke på! Det står ved dekkstolene og ønsker seg et sinkspann å stå i, må nok gjøre noe med det ;)


Nå har det begynt å dryppe på verandaen, som betyr at vi sikkert ikke får satt opp grillen i dag heller. Jaja, den får stå i stua en dag til... Elsker synet av pappesker i stua..eeh..

Nå har jeg dratt på meg tightsen, og er klar for første odentlige treningsøkt på over to uker!! Jeg hadde store planer om å trene i treningsstudioet i Thailand, men der var det ingen aircondition, drålig utstyr (måtte blandt annet sette i stikkontakten på tredemølla flere ganger i løpet av 8 min) og trangt, så to forsøk var det jeg endte opp med. Kommer nok til å få igjen for det nå ;)

Nyt kvelden :)

Marita

tirsdag 2. august 2011

verandakos

God kveld :)

Jeg har akkurat kommet meg inn, etter en herlig soldag. Grays kalte meg inn fra veranda idyllen <3

Etter en herlig første dag på jobb etter ferien, kom jeg hjem til verdens beste Anne May som ventet på trappen. Vi har kost oss på verandaen i hele ettermiddag/ kveld med god mat, spill og mange glass varnn i den norske sommer varmen.


 En liten tur på plantasjen ble det og, så nå er det et par nye planter der ute, og manneben setter opp en ny grill :) I morgen skal vi også hente et par dekkstoler vi måtte hente på et annet plantasjen senter. Gleder meg!






Begynner å bli bra på den nye verandaen nå :D

Ønsker meg nye markiser, men fy så dyrt det er :/ blir nok i drømmene en stund til :)

Håper fler har kost seg i sola i dag :)
Marita

mandag 1. august 2011

etterlysning!

Nå som verandaen er ferdig, er det endelig på tide å begynne med trappen. Vet ikke helt om det er så mye å glede seg til, ettersom jeg må pusse ned alt både på trappen og gelenderet, men jeg gleder meg iallefall til resultatet.

Jeg har for lengst bestemt meg for at jeg ville ha denne dørmatten på trappen min, men nå får jeg ikke tak i den noe sted.. Så om du vet om en nettbutikk eller butikk som selger den, blir jeg kjempglad om du forteller meg det ;)

Nå skal jeg straks på jobb igjen, første dag etter ferien. Har savnet jobben min, så dette skal bli godt :D
Ha en super duper dag <3
Marita

siste feriedag!

Så deilig det har vært, med sol siden vi kom hjem!
Gårsdagen brukte vi på å pakke ut, nyte en is sammen med gode venner ved mjøsa og vi fikk hyggelig besøk av pappa, lillebror og Tinka  <3


Dagen i dag har jeg kost meg sammen med mamma og Tamara, hos besteforeldrene mine. Vi nøt jordbær, sol og sommerfeie noen timer, før jeg måtte komme meg hjem til kjæresten som gjorde ferdig verandaen vår. Godt å hjelpe til litt innimellom og ;)


slik ser det ut, når jeg titter ut verandadøren. Det lavere partiet av verandaen er endelig ferdig :D Håper på sol i morgen, så jeg kan pynte opp igjen litt her ute, og vise dere fler bilder :)

Sliter forresten fortsatt med å finne de hvit solstolene/ solsengene mine..Veldig usikker på hvordan jeg skal møblere verandaen om eg ikke finner de :/ Men en ting er sikkert, vi skal lete etter ny grill i morgen, noe jeg tror mannebein syns er helt OK shopping ;D

Gleder meg til å gå til jobb i morgen. Som jeg har savnet alle!!

Marita