live the life you have imagined

.

søndag 21. august 2011

Bygge hus?

God morgen!

Her i hiet har vi startet dagen med å skrive ned hva vårt drømmehus skulle inneholde.
Vi har nemlig snakket litt om å kanskje bygge hus etter at jeg har studert.

tun, fra nordbohus er et veldig aktuelt hus for meg.

Så nå har vi satt oss ned og tenkt gjennom ant. soverom vi ville hatt i drømmehuset, hvor det skulle være, hvor mange bad vi trenger osv.
Planen er å ta en samtale med rådgiveren vår i banken, som kan hjelpe oss med å finne ut hva vi har råd til, i forhold til hva vi kommer til å tjene da, hva slags økonomi vi vil ha, hvor mange barn vi ser for oss å oppdra, hvor mye vi vil reise osv. Vi er nok litt typen "mye vil ha mer".. Men det hadde vært godt å få hjelp til å finne ut om dette er noe vi skal satse på!

mesterhus, norun, er veldig vakker fra utsiden. Dessverre nok for stort for oss..

Det er jo bare 4 år til vi evt. ønsker å begynne på drømmehuset, og det er mye planlegging som skal gjøres. Jeg aner ikke hvor lang tid det tar, men jeg kan sikkert bruke 3-4 år på å bestemme meg for hvilket hus, hva slags endringer vil vi gjøre, hvilke vinduer vil jeg ha, hvilken trapp, hvilke dører, hvilke farger? osv!

nydelig ytterdør. Kanskje i en mørk gråfarge?

Det er kanskje noen av dere som har vært igjennom denne prossessen, hvordan gjennomførte dere? Planla dere mye på forhånd? Eller fant dere tomten før planleggingen begynte.

Jeg har jo null peiling, så det kan jo hende at vi faktisk må ha tomten før vi kan velge hus.. Men jeg håper at jeg kan velge hus, og så lete etter riktig tomt? Men det kan jo hende at er dumt? Ikke vet jeg ;)

Drømmen er iallefall å bygge nytt, eller pusse opp et gammelt! Problemet med å pusse opp et gammelt er at vi må vente til et gammelt drømmehus dukker opp på markedet, og hvem vet når det skjer, jeg er jo rimelig kritisk. Og det andre jeg tenker på er hvor mye arbeid som kommer i etterkant? Har mange tanker for og imot, men i dag tror jeg at jeg er for å bygge. Lurer på hva jeg vil i mogen? ;)

Ha en god søndag videre.
Minner om minnesendingen kl 15 i dag, på TV norge! Den skal iallefall jeg prøve å få med meg.

Klem fra Marita


1 kommentar:

  1. Innerst inne kunne jeg nok tenkt meg å bygge, for da får du det i stor grad akkurat slik du vil. Å kjøpe et eldre hus og pusse opp det, gir naturlig nok flere begrensninger, med minde du har ubegrenset budsjett og kan rive alt som ikke passer deg. Samtidig som at drømmehuset nok må bygges fra grunn, så er jeg glad for alle valgene jeg har sluppet å ta, for jammen har det vært mer enn nok valg å måtte ta i oppussingen her. Jeg tenker bare hvor enormt mange flere valg du må ta når du bygger fra bunn, og hvordan du da skal leve med de valgene du da tok i mange år. Slik er det jo med det meste. Begge deler koster, og begge deler kan gi deg det du vil ha, bare på forskjellig måte. Jeg anbefaler å holde på byggedrømmen, men hold øynene åpne og følg med på boligmarkedet, plutselig dukker det opp en sjelden perle man ikke kan leve foruten!

    SvarSlett