live the life you have imagined

.

mandag 28. februar 2011

firbente i hiet?

Jeg har hele livet vært vant til å ha enten katt eller hund. Dessverre er mannen i huset noe allergisk, så katt er uaktuelt, men tanken om en hund eller to tenker vi mer og mer på.

Foreldrene mine har en Samojed, Tinka, som vi låner titt og stadig, og det er jo så koselig.


Dessverre regaerer mannen i huset litt på Tinka, så vi må prøve ut litt, se hva han tåler.

Akkurat nå har jeg lest litt om Eurasier, og forelsket meg i dem, så jeg håper virkelig at et par stykker kunne fått flytte inn i hiet.


disse krabatene kunne jo kost seg her i hiet. Bildet er lånt av Janne Liljedahl, som med familien sin driver zicata's.


Har du erfaring med Eurasier?
Ville du hatt to? (jeg tenker på at det har så mye selskap i hverandre..)
Er de ikke skjønne?

god morgen

rise'n shine,

Jeg er glad i morgenen, iallefall når jeg ikke har det travelt. Da sitter jeg på kjøkkenbenken vår, i pysjamas, og koser meg med frokost og noe å lese på. Enten har jeg på god morgen norge på stua, og hører på det, eller så er det bare stille og godt.
I dag er intet unntak, men dessverre er batterine på fjernkontrollen gået, og da får jeg ikke skiftet kanal..
Ikke for at jeg ikke gidder å gå å trykke på TV'n, men det er faktisk ingen sånn knapp på canal digital boksen.. får klare meg uten nyhetene i dag..
Uansett, her er morgenkroken i hiet:


Neste uke kommer, forhåpentligvis, listene våre også. Det har vi ventet LENGE på, så det skal bli så godt å få på plass.

Ha en fantastisk dag

Kveldskos i hiet

Denne daegen har gått i 300, så nå er det veldig godt å sette seg til bords, i en stue med tente lys og fyr i peisen, for å kose seg med kveldsmat og et interiørblad..



Nyt kvelden. I morgen kommer en ny dag, som du kan fylle med minner og gleder.

Marita

En skatt på bordet

Denne utrolig flotte, velholdte symaskinen fikk jeg av mine foreldre til jul. Den er fantastisk, og hiets skatt

Noen dager står den utstilt med lokk, noen dager uten. Like vakker uansett.

Det opprinnelige Singer skrinet følger med


Og inni skrinet, er det masse opprinnelige småting..

f. eks bruksanvisningen..

Jeg er så glad for at vi har denne skatten i hiet

Marita

Jeg har fått gave

I dag kom min nydeliuge venn, Maja, på besøk. Det var en stund siden sist, og virkelig på tide å utveksle julegavene.  Og se hva jeg fikk:

Jeg ble så utrolig glad for gaven. En vakker eske med roser på, lilla løper og et søtt hjerte. Alt har nå fått sin plass i hiet.

Tusen takk Maja.
Nikker og neier

Marita

søndag 27. februar 2011

smiler, med tanke på i morgen

Øynene mine er tunge som bly, jeg skulle ha lagt meg for lenge siden. Men kjæresten kom sent hjem fra guttetur, og da han foreslo film, kunne jeg ikke annet enn å si ja. Rakk jo å savne gutten de to døgnene han var borte, så det var godt å gjøre noe sammen, før vi la oss.

Men selv om jeg burde ha sovet for 3 timer siden, og jeg kun får 5 timer søvn, gleder jeg meg til morgendagen.

Jeg har nemlig verdens beste jobb, i barnehage, og jeg gleder meg til å gå dit hver dag. I morgen skal det bli ekstra herlig å gå dit, med 3 fantastiske ting i sekken



I morgen er det nemlig turdag, så jeg skal ha med meg green gate termosen min, bare å fylle den med kakao om morgenen gjør starten på dagen så mye bedre. Den er så fantastisk søt.
Og som om ikke det var bra nok, skal lunch pausa bli hakket bedre om muliug i morgen. Jeg og en kollega har nemlig kjøpt oss hver vår green gate kopp, til kaffen.


Green gate på hjernen, og må ha det både hjemme og på jobb, vettu

Nå er det natt her i hiet. Sov Godt

Marita

Ekstrem oppussing: Bad

Mars 2010. Vi er på toppen av optimismen, og kjøper en leilighet vi har tro på. Ikke et rom er pent, men vi har troen på at det skal bli bra. Til og med Badet..



vil ikke si at gamlebadet var spesielt innbydende..

April 2010, tålmodigheten min begynte allerede å bli dårlig. Det skulle gjerne vært ferdig nå, men å få anbud, og å finne ut av hvordan alt skal være tar tid..
Hadde alt vært opp til meg hadde vi gitt opp mange ganger. Tålmodigheten min er verre enn..Nei, jeg kommer ikke på noe eller noen med like dårlig tålmodighet.



våren 2010, ting begynner å skje.. takk og lov for at jeg har en handyman i hiet, som tar i et tak.

her sitter jeg i dusjen

sommeren 2010, det begynner å se ut som om det skal bli et bad her. Til og med jeg ser et lys i enden av tunnellen..
Endelig kommer den biten jeg brys meg om, interiør og utseende.
Jeg forelsket meg i disse rullestenene, og etter et par diskusjoner med mannen i huset fikk jeg viljen min.
Det er begge glad for i dag!


oktober/ november 2010. Fliser! Endelig er det fliser på veggene. Drømmebadet blir til virkelighet!


Dette bildet er fra før det ble helt ferdig, men her ser du flisene og rullestensborden.
Jeg er kameraløs i helgen, suplerer med fler bilder i kveld
nye bilder:





dusjgulvet vårt.  som jeg kranglet meg til

elsker denne hylla i dusjen. super praktisk









plantegningen over badet fant jeg dessverre ikke. Så jeg har vært kreativ istedet.

Badet vårt sto ferdig i november/ desember 2010. Ja, ting kan ta tid..

Ha en flott søndag.

Marita

lørdag 26. februar 2011

gjesterommet

I hiet har vi to gjesterom, som vi har valgt å innrede etter våre  minner. Så vi har endt opp med et pikerom, og et hockey/donald inspirert rom.

Ingen av de er ferdig innredet, men jeg vil gjerne vise litt av pikerommet alikevel


Rommet er hvitt med rosa brystning og 1 rosa pannelert vegg. Det måtte jo være rosa, når det skulle være "mitt" rom.. På bildet ser dere premiene mine gjennom årene jeg turnet og danset. Med en mamma som var turner, var jeg så heldig å bli født rett inn i turn- livet.
 Ved siden av vitrineskapet ligger russebuksa mi, jeg har planer om at den skal få en stol å ligge på, sammen med russelua.

Oppå vitrineskapet har jeg lagret to minner jeg er veldig glad i. Båndet og ballen til familiens elskede Teddy. Hunden, babyen, broren vår som døde i fjor. Han var min beste venn. Ikke lett å finne en passende plass for de tingene, men de skal nok få en flott plass.



Sengen på pikerommet, er sengen jeg hadde da jeg bodde hjemme. Sengesettet er favorittsengetøyet, også fra da jeg bodde hjemme. Rammen som for tiden er plassert på brystningen skal opp på veggen, og skal vise bilder av meg og mine 4 søsken.
Over sengen henger englevingene. Et par for Teddy, og et par for Tinka, hunden vi har nå.

Elefanten på sengen fikk jeg av lillebror, Eirik. Det har seg nemlig sånn at da jeg var fire år ønsket jeg meg sånn en elefant (onkel hadde tatt meg med på sirkus..) Og i en alder av 21 fikk jeg den endelig..

Jeg vipper frem og tilbake på hva jeg syns om ideen, om å bruke gjesterommene til å romme våre minner. Det er jo så mye inspirasjon å finne både i blader og på nettet som frister om andre ting.

Alikevel syns jeg det er både kult og gøy, her skal mine favorittleker være, bilder av vennene mine, og mine viktiske minner være (de som er mulig å se og ta på) ..

Hva syns du om ideen?

Marita

torsdag 24. februar 2011

Adolf Hitler er falt

Et historisk stykke papir befinner seg i hiet.

En avis, datert onsdag 2 mai, 1945. Overskriften er "Adolf Hitler er falt" og er en del av Vestoppland, Gjøviks blad og Samhold.



Dette funnet gjorde jeg på antikkhuset brubakken, på Raufoss. Der har de en kurv med avissider, som inneholder historiske hendelser.

I tillegg til at det står om denne store historiske hendelsen, er baksiden fylt med dødsannonser, andre annonser, noen leserinnlegg og Eksamen ved Valdres Landbruksskole. Utrolig gøy å ha

En annonse:
Hushjelp får plass straks på Blilie gård, Eina. Henv M, Narum. Blilie eller kjøpm. Joh, Narum, Lena

Vist i Hunndalen kino denne dagen:
Den store prins (forbudt for barn)

Eksamensresultat ved Valdres landbruksskole:
John Hermundstad, Vang   Sg. 1.47

Oppsiktsvekkende var at dødsannonsene var for mennesker på 4 år, nær 18 år, 44 år, 59 år og 22 år. Jeg er glad vi slipper å lese om så mange unge mennesker i dagens dødsannonser!


Nå skal jeg kose meg med venninne besøk  :)

Marita

en titt på det nye

Til min store glede, lå det en pakkelapp i postkassen i dag. Jeg klarer ikke vente med sånt, så da fikk middagen vente, til fordel for å få hentet pakken, og det var det verdt.

Jeg hadde bestilt et skilt i gave til mamma (så krysser fingrene for an hun ikke leser dette..), veggordene "always kiss me goodnight", "hvitt tøy" og "farget tøy".
Men ikke nok med det, i tillegg fikk jeg med masse ekstra, nydelige blomsterpinner og mange veggord.

this made my day! Herlig..

Jeg bestilte fra Hilde Heimdal, trykk her for å komme til siden. Hun har så mye fint i nettshoppen. Er nok ikke lenge til jeg bestiller litt til derfra..

Nå må dere ha en super torsdagskveld, her i hiet skal det bare slappes av iallefall.

Marita

husqvarna

Jeg har et lite bord stående i den lange gangen vår, som i tillegg til å være dekorativt har en aldri så liten historie..



Mens vi holdt på å pusse opp leiligheten, ble det jo en del søppel, så jeg og pappa var en tur på søppeltomta. På vei ut derfra, ser vi en bil komme, med et husqvarna- understell på toppen av hengerlasset.. Jeg er ikke sjenert, men jeg er ikke alltid så tøff heller.. Så etter "Pappaaaa.. Kan ikke du spørre om ikke vi kan kjøpe det bordet?" hadde vi det med oss hjem.
Ikke alle som gjør sånne funn på søppeltomta?



Jeg tok av selve bordet, og erstattet det med uhøvlet plank. disse har jeg malt med spritbeis i fargen "rødfarget eik" Ser for meg at det blir flott med en blondeløper over.

Hva syns du?

onsdag 23. februar 2011

What a wonderfuel day!

Dette har vært og er en knallbra dag! Den startet med karneval i barnehagen jeg jobbet i, hvor det var kos og moro fra start til slutt, med ole brummer, prinsesser, karius og baktus, batman, buzz lightier osv osv.

Fra en jobb til en annen.. Det bar videre til Spenst Gjøvik, verdens beste treningssenter, hvor jeg har et par saltimer i uka. Jeg hadde et par av mine egne timer, og slang meg med på Yoga også. Anbefaler alle Yoga <3

Dagen ble ikke verre av en lang dusj , saltskrubb, hårkur og det som hører til. Etter at vi valgte å pusse opp badet i "spa- natur" stil er det å gå i dusjen virkelig blitt som å gå på spa!

 dusjgulvet.. kommer nok flere baderomsbilder senere..

Men kvelden er ikke omme enda. Vår gode venn, Vegard, sto på fagprøva i dag, og det skal vi feire på Peppes nå, så hvis jeg skal bli klar må jeg neste bli ferdig med å skrive, lakke neglene og komme meg avsted.
håper du har hatt en like fin dag!

Marita

tirsdag 22. februar 2011

i stuen

her kommer litt bilder av mine favoritt møbler i stuen :)

stuebordet. nydelig oppusset kistebord, som vi har god plass nedi. kjekt til blader, kontroller, dvd'er, telys osv.



 Skap med nydelige dører. Dette er jeg veldig glad i, men ikke helt fornøyd med hvordan jeg har pyntet det, men det skal nok komme seg ;)
Mitt nye skap fra Chic Antique, kom i hus på fredag. Dette falt jeg for mye pga dørene nede med hønsenetting, det passer så godt til det hvite skapet. Jeg er så glad i det.
Litt usikker på om det kanskje hadde passet bedre i hvitt? hmm, tenke tenke.. Hva syns du?

Her i hiet skal jeg nå begynne å tenke litt på påsken, forteller senere. Ha en herlig kveld.

Marita

mandag 21. februar 2011

kjøkken yndlingen

På veggen i kjøkkenet mitt henger en yndling i akkurat det rommet:
(beklager dårlig kvalitet på bildet)
Favoritten er altså dette skapet fra I.B Laursen. Jeg ersker alt ved det!
Over skapet har jeg et dørslag av I.B Laursen, med roser fra pappa i. To glasskrukker også fra I.B Laursen. Inni er alt fra I.B Laursen, mugge, skåler, målebeger og sukkerstrøe samt skjeer som ikke er med på bildet.
Under henger en eggekurv full av telys, nøsteholder (husker ikke hvor de er fra) og et skilt med oppskriften til en eplekake, fra kremmerhuset.

de fire små skuffene er også veldig praktiske, til f.eks nettbankbrikker, penner, gummistrikker osv.

nå er jeg klar for TV og sofakos, håper du nyter kvelden

Marita

søndag 20. februar 2011

Bakedag

Søndag betyr veldig ofte lukten av nybakt, her i hiet, og idag var intet unntak.
Dagens bakst var Vegaboller:


på bildet over ser de nesten ut som rundstykker, men de har mer fasong som horn.

mmm, nå lukter de godt av nybakt og kardemomme, her kommer oppskriften:

ingredienser:
125gr smør
1pk fersk gjær
3dl helmelk
0,5 ts salt
1dl sukker
2ss kardemomme
8dl hvetemel

fyll:
2ss kardemomme
75gr smør
5,5 ss sukker
1,5 ts vaniljesukker

topp med:
pensling av vispet egg
strø over sukker og kardemomme

to do:
smelt smøret i en kjele, tilsett melken. ved 37 grader smuldrer du i gjæren. resten som skal i deigen slumper jeg i. (sikkert ikke den måten å gjøre dette riktig på)
heves i min. 1 time.
mix sammen fyllet, kjevle ut deigen som to pizzabunner (avlange). Smør fyllet jevnt utover, og rull de sammen. del de i emner på ca 6cm, og penste og strø på sukker og kardemomme.
enkelt som bare det.
dtekes på 225 grader i 15- 20 grader.

og så er det bare å kose seg
god kveld.

Marita

green gate feber

Jeg har vært på shopping. Ingenting nytt i det, skulle ha skjerpet meg, men det er en annen historie..
Jeg oppdaget det nye serviset fra green gate for en ukes tid siden, da jeg var innom favorittbutikken min, og klarte ikke å vete lenger. Fornuften sa nei til å kjøpe alt på en gang, men her er det som befant seg i handleposen:

2 skåler, 8 krus, 1 duk og et serveringsfat.

Jeg er helt forelsket, elsker blondekanten øverst, ja rett og slett alt ved denne koppen



Jeg gleder meg til å handle mer fra denne serien, virkelig nydelig.
Hva syns du?

Serien får du også kjøpt her.

ha en fortsatt nydelig søndag

Marita